Posted on

AMAZON OF EUROPE SZAKMAI KONZULTÁCIÓ SIKLÓSON

Múlt héten tartották az Amazon of Europe (“Európa Amazonasa”) kerékpáros túraútvonal kialakítását célzó projekt újabb szakmai egyeztetését, ezúttal a siklósi várban. A rendezvényen a Logframe Tanácsadó Iroda munkatársai is előadtak.

Az útvonal összesen öt országon (Ausztrián, Szlovénián, Horvátországon, Magyarországon és Szerbián) halad majd keresztül Murecktől Mohácsig, a Mura-Dráva-Duna folyók mentén, csodálatos természeti környezetben, felfűzve a térség legfontosabb turisztikai látnivalóit.

Az egyeztetésen mintegy negyven fő vett részt: polgármesterek, szakmai szervezetek (nemzeti park, turisztikai szervezetek) és turisztikai szolgáltatók (szállásadók, vendéglátóhelyek üzemeltetői).

A szakmai konzultáción az előadók ismertették a kerékpárút javasolt szakaszait, az általuk érintett településeket és látnivalókat, valamint a kerékpárút jövőbeni foglalási rendszerének működési elvét, az ehhez való jövőbeni csatlakozási lehetőségeket. Az osztrák WWF (World Wildlife Fund) szakemberei pedig zárásként bemutatták a túraútvonal természetközeli turisztikai útmutatásait, azaz azon elveket és szabályokat, melyeket a túraútvonal kijelölésekor be kellett tartani. Emellett az útvonal majdani építményeinek egységes látványterveit, makettjeit is megismerhették a résztvevők.

A projektben a Logframe Tanácsadó Iroda szakértőként vesz részt a Dél-Dunántúl képviseletében. Úgy gondoljuk, hogy az Interreg Danube program keretében támogatást elnyert Amazon of Europe kezdeményezés nagy lehetőség a dél-baranyai és dél-somogyi térségek számára, hogy felkerülhessenek a nemzetközi kerékpárturisztikai térképre, a külföldi és más térségekből érkező turisták megismerhessék e térség csodálatos természeti és kulturális értékeit.

Az Amazon of Europe projektről az összes hír a címkéjére kattintva érhető el, míg a Logframe Tanácsadó Iroda többi projektjéről a híreink és referenciáink között, valamint a referenciatérképünkön olvashatnak bővebben.