Az idei Balaton Boat Show-n mutatkozott be a közönségnek az első magyar fejlesztésű hidrogénüzemanyag-cellás kishajó, régi partnerünk, a KONTAKT-Elektro Kft. több évnyi munkájának eredménye. A több mint 182 millió forintos fejlesztés költségének csaknem felét pályázat biztosítja. A projektet a Logframe Tanácsadó Iroda a cég szakértő munkatársaival közösen készítette elő és végzi a projekt menedzsmentjét.

A 6 méter hosszú jármű tömege 950 kilogramm, a motoroknak pedig 15 Kw-os tüzelőanyag-cella szolgáltatja a villamos energiát. A kishajó üzemeltetése során semmilyen káros anyag nem jön létre, a kibocsátás a villamosenergia mellett csak a desztillált víz gőze.

A projektet az Európai Unió és a Magyar Állam a Széchenyi 2020 GINOP programja keretében támogatja.

A balatonkenesei bemutató apropóján a cég alapító tulajdonosával, Hirth Ferenccel az InfoRádió Energiavilág magazinja szeptember 14-én hosszabb interjút is készített, amely ide kattintva hallgatható meg.

A Logframe Tanácsadó Iroda nagy tapasztalattal rendelkezik a vállalkozásfejlesztési pályázatokban, ezen a területen már a korábbiakban is sok pályázó sikeres projektjének megvalósításában vett részt. 

Főbb projektparaméterek

Projekt neve: Hidrogénüzemű tüzelőanyag-cellás áramforrásokra épülő elektromos meghajtás prototípusának fejlesztése balatoni és folyami kishajók működtetésére

Pályázó neve: KONTAKT-Elektro Ipari, kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság

Pályázati konstrukció: GINOP-2.1.2-8-1-4-16 – Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása kombinált hiteltermék keretében

Projekt költségvetése: 182 645 128 Ft

Megítélt támogatás: 82 190 307 Ft (45%)

Megvalósítás kezdete: 2018. 12. 31.

Megvalósítás vége: 2021. 03. 30.

A képek forrása: KONTAKT-Elektro Kft.