Cégünk vezető partnerként elnyerte az UrBit nevű pályázatot az EIT – European Institute of Innovation and Technology Urban Mobility (Városi Mobilitás) programjának keretében. A projekt célja, hogy pozitív közlekedésbiztonsági hatást érjen el azáltal, hogy optimalizált navigációt biztosít a városi környezetben.

A projekt keretében kifejlesztünk egy digitális homogén városi kerékpártérkép-terméket (UrBit) egy API (alkalmazás-programozási felület) formájában. Az UrBit API a projekt keretein belül Pécs városának egy részét fedi le, amely később kiterjeszthető a város más részeire, valamint bármely választott településre.

A megvalósításhoz egy háromtagú konzorciumot állítottunk fel, a konzorciumban a Logframe Kft. mellett a GPS Tuner és a University of Belgrade Faculty of Electrical Engineering vesz részt. A projekthez Pécs Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal támogató együttműködését nyilvánította ki.

Kezdési év: 2020

Operatív Program: EIT RIS Urban Mobility

Összköltségvetés: 190 000 EUR

Projektben elvégzett feladatunk: Projektmanagement és koordináció, teljes disszeminációs terv kidolgozása, Magyar, Szerb és Horvát piackutatás előkészítése.