Munkatársaink a projekt keretein belül, nem csak az auditok létrehozásához járultak hozzá, de megírták Mohács város előzetes fenntarthatósági akciótervét is.

A tanulmány vizsgálja az EU jelenlegi küldetését és a fenntarthatóság fontosságát vizsgálja, ismerteti a város főbb jellemzőit. Ezek közé tartozik az elhelyezkedés, a gazdasági helyzet, a fejlesztés lehetőségek, az épített környezet és az energiaellátás, betekintést enged a „Baseline Emission Inventory” –ba azaz a kiindulási emissziós leltárba, ami Mohács 2012-es széndioxid kibocsájtását mutatja be. A leltár rámutat a kritikus területekre, ahol fejlesztések útján az üvegházhatású gázok csökkenése érhető el. Ezek a változtatások a jövőben megengedik mohács számára, hogy megfeleljen az uniós irányleveknek. Ennek tudatában a fejezet utolsó részében Mohács javasolt hosszú távú víziója is ismertetésre kerül. Továbbá a tanulmány megoldást keres a korábban említett problémákra és elvázolja az eredményhez vezető lépéseket.

A legutolsó rész megvizsgálja a potenciális makro ökonómiai hatásokat, melyek a fenntartható energiával kapcsolatos cselekvések következményei lehetnek általánosítva, valamint Mohács szempontjából is. Ezeket két csoportba bontva mutatja be a tanulmány, úgymint energiahatékonysági projektek és megújuló energiával kapcsolatos projektek.

Kezdési év: 2013

Operatív Program: Interreg

Összköltségvetés: 80 000 EUR

Projektben elvégzett feladatunk: Önkormányzati épület energia auditjának elkészítése, előzetes Sustainable Energy Action Plan (SEAP) elkészítése a Mohács Város Önkormányzat megbízásában.