Az Európai Bizottság elfogadta a Magyarország-Szlovénia 2021-2027 CBC Programot

Az Európai Bizottság 2022. november 14-én elfogadta a Magyarország-Szlovénia 2021-2027 Interreg Határon Átnyúló Együttműködési Programot, melynek kidolgozását végző szakértői konzorciumot a Logframe Tanácsadó Iroda vezette, együttműködésben a szlovéniai Iskriva Intézettel, illetve a magyarországi VitalPro Kft.-vel. A programozási folyamat két évet vett igénybe, 2020. novemberében indult.

A program a 2021-2027-es programozási időszakra vonatkozóan összesen 14 millió euró uniós társfinanszírozást irányoz elő természetvédelmi, turisztikai, intézmények közötti, illetve a civil szférát támogató ún. emberek közötti együttműködési projektekre. A legnagyobb költségvetés, a források 55%-a a jellemzően legnagyobb érdeklődés által övezett turisztikai projekteknek jut, a természetvédelem a korábbi programhoz képest új elem, mely a források 30%-át fedi le. A új programban az uniós társfinanszírozás aránya 80% lesz. Az első pályázati kiírás megjelenése 2023 elején várható. A programban magyar oldalról Vas és Zala megye, a szlovén oldalról Muramente és Drávamente régiók nonprofit szervezetei pályázhatnak.

További hírek

Üzemel a geotermális hulladékhőt hasznosító rendszer Nagyatádon

Üzemel a geotermális hulladékhőt hasznosító rendszer Nagyatádon

Az elmúlt téli fűtési szezonban került beüzemelésre a Nagyatád városában kiépített, a város központjában működő termálkút hulladékhőjére alapozott geotermális fűtési rendszer. a rendszer összesen 5 db városi közintézmény fűtését látja el megújuló geotermális...