VICINaD magyar-horvát turisztikai projekt zárókonferencia Barcson

Barcson került megrendezésre 2023. március 24-én az Interreg V-A Magyarország-Horvátország Együttműködési Program által támogatott VICINaD projekt zárókonferenciája, melynek során az előadók bemutatták a projektben az elmúlt két és fél évben Barcson, illetve a horvát oldali Belišćén végrehajtott beruházásokat, a drávai folyami turizmus fellendítése érdekében készített szakmai dokumentumokat, valamint az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ vezetőjének előadásából betekintést kaphattak a résztvevők a hamarosan induló, uniós forrásból finanszírozandó aktív turisztikai fejlesztések irányaiba is.
A konferenciát követően sor került a barcsi Dráva parton felújított egykori sóraktár épületének átadására, melyen részt vett Novák Katalin, Magyarország köztársasági elnöke is.
A projekt előkészítésében és menedzsmentjében Barcs város megbízásából a Logframe Kft. vett részt.

További hírek

Üzemel a geotermális hulladékhőt hasznosító rendszer Nagyatádon

Üzemel a geotermális hulladékhőt hasznosító rendszer Nagyatádon

Az elmúlt téli fűtési szezonban került beüzemelésre a Nagyatád városában kiépített, a város központjában működő termálkút hulladékhőjére alapozott geotermális fűtési rendszer. a rendszer összesen 5 db városi közintézmény fűtését látja el megújuló geotermális...