Energetikai tematikus útvonal a magyar-horvát-szlovén hármashatár térségében – lezárult az Energy Tour projekt.

Lentiben került sor 2023. április 25-én az Energy Tour projekt zárókonferenciájára, mely projekt az Interreg V-A Magyarország-Horvátország Együttműködési Program támogatásával valósult meg.

A 2020 őszén indult és 2023 áprilisában lezáruló projekt keretében elkészült a lovászi légvédelmi pincerendszer (bunker) szellőzési és gépészeti felújításra, valamint kialakításra került a bunkerben egy háromnyelvű interaktív kiállítás is, mely bemutatja a térség olajbányászati és hidegháborús múltját. A projekt fontos eredménye a több mint 40 km hosszú, kerékpárútként kialakított Energy Tour tematikus útvonal, mely Lentit és a horvátországi partnervárost, Muraszerdahelyet (Mursko Središće) köti össze Gosztolán és Lovászin keresztül, felfűzve az energiatermeléshez és bányászathoz kapcsolódó múltról tanúskodó turisztikai látnivalókat.

A projekt teljes körű előkésztését, a pályázat összeállítását és a projekt megvalósítás koordinációját Lovászi Község Önkormányzata, mint vezető partner megbízásából a Logframe Kft. látta el.

A konferencián a projekt tevékenységeit és eredményeit Pámer Zoltán, a projekt menedzsere mutatta be.

További hírek

Területfejlesztési konferencia Mohácson

Területfejlesztési konferencia Mohácson

Január 16-án az újólag megalakult Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium (KTM) szervezésében került sor egy országos területfejlesztési konferencia megszervezésére Mohácson. A konferencián a Logframe Tanácsadó Iroda és a KTM részéről Márton György tartott...

Termálvizek hulladékhőjére alapozott geotermális fűtési rendszer

Termálvizek hulladékhőjére alapozott geotermális fűtési rendszer

A 2022-ben sikeresen lezárult és működésbe helyezett nagyatádi geotermális hulladékhő hasznosításra alapuló fűtési rendszerről jelent meg egy szakcikkünk az Épületgépész szaklap 2023. októberi számában, melynek szerzője a Logframe Tanácsadó Iroda ügyvezetője. A...